Terugblik op een inspirerende dag: Keynote en mini-congres van 7 augustus

Publicatie datum: 08 augustus 2024

Op 7 augustus hadden we het voorrecht om een bijdrage te leveren aan het IASSIDD 2024 Congress in Chicago.

Op 7 augustus hadden we het voorrecht om een bijdrage te leveren aan het IASSIDD 2024 Congress in Chicago, waar Jenneken Naaldenberg een keynote presenteerde met een belangrijke bijdrage van onze co-onderzoekers Jane, Anneke en Judith. Het onderwerp, ‘The Quest for Inclusive Research: A Practical Perspective on Collaborating in Research’ trok een volle zaal. Een bijzonder moment was de live verbinding tussen de co-onderzoekers in Nederland en de congresbezoekers in Chicago. De positieve reacties en de betrokkenheid van het publiek bevestigen de waarde van inclusief onderzoek.

Voor de thuisblijvers vond in Nijmegen een mini-congres plaats. Het meenemen van een introducé bood familie en vrienden een unieke kans om een kijkje te nemen in de onderzoekswereld van Sterker op eigen benen. Tijdens een interactieve vraag & antwoord sessie werd inzicht gegeven in het werk en werden lopende projecten besproken. Ook werd meegekeken met de presentatie van Jenneken in Chicago, wat de verbondenheid tussen beide teams versterkte. De dag werd afgesloten met een heerlijk diner, wat zorgde voor een perfecte balans tussen inhoud en ontspanning.

Het was een geslaagde dag, waarin zowel Team Chicago als Team NL heeft laten zien dat ze samen één sterk team vormen: Sterker op eigen benen!